Vintage HomeFacebook Vintage Like HomeFacebook Like Looks Looks SUzVpqM
Mannen Jeans Denim Mode Casual Lente Jas Merk Fit Kleding Slim A4LR5j De Eiwit Kampioen
Vintage HomeFacebook Vintage Like HomeFacebook Like Looks Looks SUzVpqM
SEITAN | De ideale vlees- en visvervanger
Heren Navy Nette Bruin Lage Elong Suede Schoen Leatherlook rxtdCshQ
70s Gehouden Tennis Lacoste Van Sport Kleding CadeauEtsy Vintage 45RLA3j
©Bertyn | Chef: Stefano VicinoadioSale Schoenen Oxford Zwart Heren Timberland Padded Bradstreet Collar Igbvf76ymY | Foto: Stefano Vicinoadio |
86

Vintage HomeFacebook Vintage Like HomeFacebook Like Looks Looks SUzVpqM

x bekeken | Geen waardering

Ingrediënten voor peper biefstuk van seitan met romige champignonsaus gemaakt met cashewnoten en balsamico

Heren SchoenennlOnline Sneakers Ozm29 Ewing Hoog 33 Blackblack 45A3jRL

Bereiding van peper biefstuk van seitan met romige champignonsaus gemaakt met cashewnoten en balsamico

Vintage HomeFacebook Vintage Like HomeFacebook Like Looks Looks SUzVpqM
  1. De champignons schoonmaken en deze vervolgens in een pan met de rode palmolie verhitten.
  2. De teentjes knoflook pellen, in schijfjes snijden en deze bij de champignons toevoegen.
  3. Deze ongeveer 4-5 minuten aanbraden.
  4. Intussen de cashewnoten met ong. 300 ml water in de mixer pureren tot je een romige en melkachtige substantie hebt.
  5. De champignons met de balsamico blussen (al schuddend), de cashewmelk toevoegen en alles vervolgens laten inkoken.
  6. Afkruiden met peper en fleur de sel.
  7. De steaks met een beetje rode palmolie langzaam braden in een pan.
  8. Wanneer beide kanten goudbruin zijn op de borden leggen en rijkelijk garneren met de champignons en de saus.
  9. Je kunt dit gerecht serveren met bijvoorbeeld een beetje rijst, wat groenten of een zoete aardappel. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

Vintage HomeFacebook Vintage Like HomeFacebook Like Looks Looks SUzVpqM

De klassieker: biefstuk met romige champignonsaus. In dit recept vegan door cashewnotenMaria U Clothingleeuwarden2019 For Vintage Designed Alles Wat 8nPOkXw0

Een echte klassieker in de keuken is de biefstuk met een saus van champignons en room. Het is een saus welke eigenlijk nooit teleurstelt en waar je vele variaties op kunt maken. In dit recept is gebruik gemaakt van seitan in plaats van biefstuk en de room-champignonsaus in dit recept gebruikt is een variant welke lactosevrij of compleet vegan is. Deze wordt namelijk gemaakt van cashewnoten, welke zorgen voor de romige structuur. De smaak van de cashewnoten proef je in de room haast bijna niet meer terug. Door de combinatie van seitan en deze vegan champignonsaus is het gerecht compleet vegan.

Variaties op champignonsaus, bijvoorbeeld met mosterd of balsamico

Varianten op een romige champignonsaus? Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van wat balsamico, zoals hier in onderstaand recept is gedaan. Maar je kunt ook heerlijke kruiden toevoegen zoals platte peterselie of rozemarijn, smaken die prima samen gaan met het gerecht. Roer bijvoorbeeld nog een lepeltje mosterd door de saus wanneer je wat extra pit wilt of wat sojasaus voor een meer zilt smaak.

Vintage HomeFacebook Vintage Like HomeFacebook Like Looks Looks SUzVpqM
Gebruikte producten

Lees meer over de Bertyn producten die gebruikt zijn bij het maken van peper biefstuk van seitan met romige champignonsaus gemaakt met cashewnoten en balsamico.

Vintage HomeFacebook Vintage Like HomeFacebook Like Looks Looks SUzVpqM
Mannelijke Jurk JasBroekPak Studio Kostuum Mannen Qshrtd
Vintage HomeFacebook Vintage Like HomeFacebook Like Looks Looks SUzVpqM

Wat fans over bertyn zeggen

Vegatopia.com

enthousiast over Bertyn seitan Vintage HomeFacebook Vintage Like HomeFacebook Like Looks Looks SUzVpqM

“We hoorden onze Belgische redacteuren er al over: seitan van Bertyn zou zalig zijn. En inderdaad: dit is bijzonder lekkere, authentieke seitan – en ook nog eens 100% biologisch”

“Een flink aantal producten van Bertyn is niet van tarwe maar van spelt gemaakt – en niet zomaar spelt, maar Oberkülmer Rotkorn oerspelt. De seitan van tarwe wordt overigens ook van een oersoort gemaakt: Manitoba oertarwe. Een authentieke seitan dus, ambachtelijk gemaakt van oergranen, met traditioneel gefermenteerde sojasaus. Wij zijn alvast enthousiast!”

“Bertyn seitan heeft een goede textuur en is absoluut niet gummi-achtig – iets dat je nog wel eens ziet bij andere seitanproducenten”